Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt

Sen lisäksi, mitä lait ja asetukset sekä kaupungin järjestyssääntö määräävät, on asukkaiden noudatettava seuraavia järjestyssääntöjä:

1. Ulko-ovet pidetään lukittuina klo 18.00-07.00 asukasturvallisuuden vuoksi.

2. Hiljaisuus klo 22.00 – 07.00. koskee voimakkaita, yöunta häiritseviä ääniä.

3. Tuuletusparvekkeita ja mattojen tampauselineitä saa käyttää arkipäivisin klo 08.00-19.00. tuulettamisessa on otettava huomioon myös muiden asukkaiden tarpeet.

4. Jätteet lajitellaan ja viedään niille tarkoitettuihin jätesäiliöihin.

5. Jos asukas poistuu asunnostaan viikkoa pidemmäksi ajaksi, on siitä ilmoitettava henkilökunnalle.

6. Vesivuodoista tai muista pikaista korjausta vaativista rikkoontumisista tai puutteista on ilmoitettava henkilökunnalle välittömästi.

7. Yhdistyksen omistaman rakennuksen, ikkunoiden yms. rikkomisesta, kadonneista avaimista tai lukkopesän vaihdosta peritään asianomaiselta korvaus.

8. Kaikissa yhdistyksen omistamissa yhteisissä tiloissa, asunnoissa tai parvekkeilla on tupakointi kielletty terveydellisistä ja turvallisuussyistä asunnon irtisanomisen uhalla. Tupakkapaikka on merkitty erikseen arvola iv:n ulkorakennuksen päätyyn.

9. Elävän tulen (esim. kynttilät) polttamista asunnoissa, parvekkeilla tai yhteisissä tiloissa ei suositella paloturvallisuuden takia. Suositellaan käytettäväksi sähköllä tai paristolla toimivia kynttilöitä.

10. Lintujen ruokkiminen vuokra-asuntojen läheisyydessä on kiellettyä.