Palveluasuminen

Palveluasuminen sopii henkilöille, joille kotona tai yksin asuminen ei ole enää mielekästä tai turvallista. Palveluasumisen asiakkailla on toimintakykyä jäljellä, mutta he tarvitsevat apua päivittäisten asioiden hoidossa.

Arvolassa palveluasumisen piirissä olevilla asukkailla on käytössään oma koti palvelutalon sisällä. Kodissa on huone ja WC sekä suihku. Jokainen asukas saa sisustaa kodin itselleen sopivaksi.

Asukkaiden ruokailut on järjestetty yhteisiin ruokailutiloihin, joissa he saavat viettää myös yhteistä aikaa muiden asukkaiden ja hoitajien kanssa seurustellen. Ruokailutilojen yhteyteen kuuluu myös TV-huone, jossa voi lukea kirjoja ja lehtiä, katsella televisiota sekä kuunnella radiota. Tiloissa soi ajoittain myös elävä musiikki ulkopuolisten esiintyjien käydessä viihdyttämässä Arvolan asukkaita.

Arvola-koti on myös siinä mielessä erityinen asuinpaikka, että asukkaiden käytössä on erittäin viihtyisä ja turvallinen sisäpiha. Pihalla vietetään paljon aikaa varsinkin kesäaikaan, jolloin päiväkahvit nautitaan grillikatoksella tai pihakeinussa istuskellen ja musiikista nauttien.

Asuntovaihtoehtoina ovat 32-51,5 m2 yksiöt (1h+ tupakeittiö) ja 48,5 m2 kaksiot (2h + tupakeittiö). Huoneistot sijaitseva Arvola I:ssä, Seminaarinkatu 5 B:ssä.

Hae asuntoa Arvola-kodista

Voit täyttää sähköisen asuntohakemuksen täällä, tai täyttää hakemuksen käsin, tulostamalla allaolevan pdf-lomakkeen.

Voit täyttää lomakkeen kentät tietokoneella, jonka jälkeen voit tulostaa sen allekirjoitusta varten. Postita hakemuslomake osoitteeseen: Kajaanin Arvola-koti ry, Seminaarinkatu 5 B, 87100 Kajaani.
Asuntohakemus


Henkilökuntamme on asukkaan apuna ympäri vuorokauden.

Hinnasto

Palveluasuminen omassa asunnossa

1h+tupakeittiö 32,0-51,5m2 416 – 669,50 € / kk
2h+tupakeittiö 48,5m2 630,50 € / kk
Vuokraan sisältyy vesi. Talo on peruskorjattu vuonna 1999.

Vuokrasopimus tehdään huoneenvuokralain mukaisesti, johon asukas voi hakea Kelalta asumistukea.

Asiakkaan avuntarve/kotihoito

Avun tarve 0-20 h / kk    Mahdollisuus hakea kotihoidon palveluseteliä 36 € / vrk 1080 €/kk (30 vrk)
Avun tarve 21-40 h / kk
Mahdollisuus hakea tavallisen palveluasumisen palveluseteliä
58 € / vrk 1740 €/kk (30 vrk)

Asiakkaan ympärivuorokautinen hoito

Ympärivuorokautinen hoito 105 € / vrk 3150 €/kk (30 vrk)
Mahdollisuus hakea tehostetun palveluasumisen palveluseteliä. Palvelusetelin myöntää Kainuun sote-kuntayhtymä (tuki 49 – 92 € / vrk). Asiakkaan tulee täyttää SAS-ryhmän kautta sijoittuvan kriteerit. Asiakas maksaa hoivavuorokausihinnan ja palvelusetelinvälisen erotuksen omavastuuosuutena.
Vaatehuolto: liinavaatteiden ja pitovaatteiden pesu tarpeen mukaan
(ei matot tai verhot)
90-200 € /kk/ hlö
Siivous 80 € / kk / asunto
Sisältää kaksi kertaa kuukaudessa tehtävän mattojen kopistelun, pölyjen pyyhinnän, wc-tilojen puhdistuksen, lattioiden pyyhinnän sekä liinavaatteiden vaihdon.
Päivän ateriat 17,60 € / vrk
Asukkaan muita kustannuksia ovat mm. lääkkeet, vaatteet, vuode- ja liinavaatteet, erikoisvoiteet ja -pesuaineet sekä lääkärillä käynnit.

Arvola-koti pidättää oikeuden hinnamuutoksiin.